10.11.12

Και όταν μείνεις αφραγκός;



Τότε… 
  •  Παρακαλάς τον θεούλη να σταματήσει να βρέχει νερό για λίγο και να αρχίσει να βρέχει λίρες (πράγμα που δεν έγινε ποτέ τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια)


  •  Θυμάσαι τι είχε πει ο πάνσοφος Επίκουρος και νιώθεις ευτυχισμένος (αφού έχεις τα τρία φυσικά και αναγκαία-φαγητό, νερό και στέγη)


  •  Για το πρώτο πας σε ένα McDonalds με το κουπονάκι σου από την τζάμπα εφημερίδα και με 1,99 αγοράζεις Big Mac και πατάτες. Παίρνεις και με μία λίρα, πέντε μπανάνες από τα Sainsburys και μια σοκολάτα με 0,30 από τα Tesco. Για πρωινό μικρή μπαγκέτα από τα M&S με 59p και δίνεις από μια λίρα στα Poundland για Γάλα 2lt, βούτυρο 500gr και μέλι ανθέων και είσαι κομπλέ 
  •  Νερό υπάρχει άφθονο (ελπίζω μόνο να μην είναι από το ποτάμι, γιατί το ποτάμι είναι πράσινο). Αν θέλεις και πολυτέλεια (φυσικό αλλά μη αναγκαίο που λέει και ο Επίκουρος), με μια ακόμα λίρα αγοράζεις και δύο μπουκαλάκια Pepsi των 500ml από τα Poundland.

  • Στέγη, γάμησε τα. Την χρυσοπλήρωσες ήδη την Παρασκευή και γι’ αυτό είσαι και άφραγκος.

  • Πάει λοιπόν αυτό. Μετά; Μετά περιμένεις να ξεκινήσεις δουλειά και εύχεσαι να πληρωθείς γρήγορα (γιατί είσαι τρόμπας και ακόμα δεν κατάλαβες κάθε ποια Παρασκευή πληρώνεσαι)

  • Μέχρι τότε; Μέχρι τότε συνεχίζεις την McDiatrofi, πας σε τζάμπα μουσεία και εκθέσεις (σαν και αυτά που θα πάω αύριο) με το λεωφορείο γιατί είναι πιο φθηνό από το μετρό, πας και βλέπεις Μπάρσα και δεν πλησιάζεις το μπαρ, καθαρίζεις τον υπολογιστή σου από αρχεία που δεν χρειάζεσαι και βάζεις μια τάξη σε όσα αρχεία κρατήσεις, βάζεις μπουγάδα (τα πλυντήρια εδώ όταν στύβουν, νομίζεις πως θα απογειωθούν) και διαβάζεις, διαβάζεις, διαβάζεις μέχρι να στραβωθείς και να βάλεις γυαλάκια. Πας και στην βιβλιοθήκη που σου δίνει τζάμπα μισή ώρα ιντερνέτ την μέρα. Και για να σπας λίγο την ρουτίνα, πας μια βόλτα τριγύρω, μπας και μάθεις λίγο την περιοχή και δεν κοιτάς σαν χαζός, όταν σε ρωτάνε κάτι στον δρόμο. Α! Και καμιά ταινία ή ντοκιμαντέρ από αυτά που είχες καβατζώσει στον υπολογιστή σου, πριν έρθεις εδώ.

Ζηλεύεις;

Edit: Πήγα το βράδυ μια βόλτα από την άλλη πλευρά που δεν είχα πάει, για να δω τι παίζει. Ποντικότρυπα είναι το βράδυ. Shithole… Γαμιέται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: