21.9.07

Περίεργοι αριθμοί και περίεργα συμπεράσματα από τις εκλογές


Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια! Από τους αριθμούς μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα. Αυτοί είναι οι αριθμοί που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον από τις τελευταίες εκλογές και μερικά προσωπικά συμπεράσματα.


  • 5.723.023 Έλληνες περνάνε καλά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Γι' αυτό και υπερψήφισαν τα δύο μεγάλα κόμματα. Η άλλη περίπτωση είναι να πάσχουν από αμνησία αλά Μεμέντο. Οπότε τα μικρότερα κόμματα αντί προεκλογικής εκστρατείας θα πρέπει να μοιράζουν από σήμερα φωτογραφικές μηχανές πολαρόιντ και να δίνουν εκπτωτικά κουπόνια για τατουάζ, αν θέλουν να γίνουν κόμματα εξουσίας.

  • 271.761 Έλληνες έστειλαν την ομάδα δράσης αποτελούμενη από τους Καρατζαφέρη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη και Βελόπουλό (τους υπόλοιπους πέντε δεν τους γνωρίζω) στην βουλή. Είμαι περίεργος να δω τι θα συμβεί αν υπάρχει συζήτηση για εθνικά θέματα.

  • 2.821 λάτρεις του ξενυχτιού στην Β' Αθηνών ψήφισαν την Έφη Σαρρή. Αν τόσοι είναι οι πελάτες στο μαγαζί που εμφανίζεται, δικαιολογημένα αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. "Το σκέφτηκα καλά, δεν πάει άλλο πια, γιατί τα νυχτοκάματα γίνανε μικρά"

  • 19.473 ψηφοφόροι στην Α' Αθηνών δεν κατάφεραν να στείλουν την Μαριορή (Μαριέττα) στην βουλή. Θα μου λείψουν τα άσπρα σου γάντια και τα βιβλία Ιστορίας σου (ουστ)!

  • 28.508 φανατικοί οπαδοί τηλεοπτικών σήριαλ, συνολικά, στην Β' Πειραιώς δεν κατάφεραν να στείλουν τους γίγαντες της υποκριτικής τέχνης, Ματαράγκα και Βασιλείου στην Βουλή. Καλείτε ο Κος Φώσκολος να πέσει για ύπνο και να ονειρευτεί ένα νέο σενάριο για σήριαλ γιατί δεν θα αντέξουμε την στέρηση.

  • 44,66% πήρε το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, 38,50% η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει μια έδρα, η ΝΔ τρεις! Παρόμοια έγιναν και στην Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία και αλλού (βαρέθηκα να ψάξω κι άλλο). Αντιπροσωπευτικότατη η δημοκρατία μας.

  • Ο Απόστολος-Αθανάσιος (Άκης) φεύγει για διακοπές στο βροχερό Παρίσι μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βολευτής. Ελπίζω στο Four Seasons να του κάνουν μια έκπτωση. Θέλω Καϊλη Ευδοξία-Εύα στην θέση του!

  • 20.800 Έλληνες-άνθρωποι ή πρώην ζώα, ψήφισαν Ένωση Κεντρώων. Οι υπόλοιποι είμαστε/παραμένουμε ζώα.

  • 1 ψήφισε Ν.Κόμμα Σωτηρίας-Χριστιανική Δημοκρατία. Οι υπόλοιποι είμαστε αντίχριστοι, σατανάδες, πλανεμένοι, αιρετικοί κ.λ.π.

  • 8 Δημοκράτες Παγκόσμιοι Έλληνες (όλοι από Αθήνα) ψήφισαν Δημοκρατική Παγκόσμιος Ελλάς. Στους υπόλοιπους αρέσει η Ψωροκώσταινα.

  • 1,737 Έλληνες λάτρεψαν το κολάν του Δημοσθένη Βεργή και του χάρισαν το 0,02%

  • 1,05% στους Οικολόγους Πράσινους. Αν καεί και η υπόλοιπη Ελλάδα θα σας βάλουμε στην βουλή στις επόμενες εκλογές. Στην Φλώρινα και στα Δωδεκάνησα κανένας δεν ενδιαφέρεται για την Οικολογία.

  • 28.146 Έλληνες ψήφισαν ΚΚΕ μλ, μλ ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ, μ ΚΚΕ λ, λ ΚΚΕ μ, κλπ ΚΚΕ. Στο Α.Σ.Κ.Ε. μήπως έχουν ξεχάσει το ένα Κάπα;

  • 25.86% των Ελλήνων άφησαν το υπόλοιπο 74,14% να αποφασίσει γι' αυτούς. Πόσες έδρες θα βγάζατε αν ψηφίζατε το κόμμα "Αποχή";

Τα στοιχεία είναι από το http://www.ypes.gr/ και μπορεί να αλλάξουν. 4 μέρες μετά τις εκλογές και η singular logic δεν έχει ενημερώσει το site για την τελική σταυροδότηση. Πόσα τους πληρώσαμε αυτούς;

3 σχόλια:

X-myalismenos είπε...

Και να σκεφτείς πως όλ αυτά συνέβησαν γιά να γίνει ο Βαγγέλας πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί μην μου πεις πως περιμένεις ν αλλάξει κάτι άλλο...

Σπύρος είπε...

Πραγματικά κορυφαίες οι αναφορές σου:)

Apostolos Papadis είπε...

@ exarchiotis

Πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει στην χώρα, προς το χειρότερο. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα για να φτάσουμε μέχρι τον πάτο.
Για το προεδριλίκι του Βαγγέλα, νομίζω πως παίζεται ακόμα, μετά τις αναφορές για υποκινούμενη υποψηφιότητα από εκδότες κλπ.

@ lockheart

Δεν είναι απλά αναφορές, είναι μια έγκυρη πολιτική ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών! :-P