12.2.13

Κράνα

Άκουσα πως δεν πρέπει να το παίζω θύμα. Άκουσα πως μια χαρά περνάω εδώ (κρίνοντας από τις φωτογραφίες φαντάζομαι). Απαντώ πως όταν πας να δεις τον Ρέμο πχ, ανεβαίνεις πίστα και στήνεσαι δίπλα του να βγεις αγκαλιά με τον τραγουδιάρη. Δεν βγάζεις φωτογραφία που ξερνοβολάς στην τουαλέτα αργότερα τα ξίδια. Δεν βγάζεις φωτογραφία τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα πριν ξεραθείς στο κρεβάτι σου, ενώ πέφτεις κόκαλο για ύπνο με τα αυτιά σου να βουίζουν. Δεν βγάζεις φωτογραφία το επόμενο πρωί που τα μάτια σου είναι κόκκινα με μαύρους κύκλους από κάτω.

Αν νομίζεις λοιπόν πως εδώ είναι η ντόλτσε βίτα, να πάρεις τα αρχίδια σου και να έρθεις. Να έρθεις με εισιτήριο που ακόμα το χρωστάς, να έρθεις να κοιμηθείς δύο βδομάδες στο πάτωμα με ένα σεντόνι και ένα κουβερτάκι, να έρθεις να ακούσεις τα μπινελίκια του φίλου που σε φιλοξενεί και σε ρωτάει με τσαμπουκά, πότε έχεις σκοπό να βρεις μέρος δικό σου να μείνεις, να έρθεις να δουλέψεις οκτώ μέρες σερί, δεκάωρα-δωδεκάωρα πάντα βράδυ, να έρθεις να σου δίνει εντολές στην δουλειά 24χρόνος Μπαγκλαντεσιανός και να σου λέει "Κάτσε να σου δείξω πως σφουγγαρίζουν", να έρθεις και να καις ένα δάκτυλο την ημέρα στο γκρίλ και στις τοστιέρες και να γεμίζεις με σημάδια τα χέρια σου, να έρθεις στο σπίτι της τρελής και να ακούς στις έξι το πρωί Ριάνα στην διαπασών ενώ εσύ έχεις πέσει για ύπνο στις τέσσερις μετά από δωδεκάωρη βάρδια, να έρθεις και να θες να πιεις στο ρεπό σου έναν καφέ και να πεις μια μαλακία αλλά να μην έχεις κανέναν.

Μετά θα καταλάβεις πόσο θα εκτιμήσεις μια πρόσκληση για έξοδο που στην τελική κοστίζει όσο μια μπύρα. Θα εκτιμήσεις το γήπεδο που θα πας να δεις μπαλίτσα για μιαμιση ώρα. Θα εκτιμήσεις το ότι έχει πένια εδώ και μιλάς με τρεις ανθρώπους που γνώρισες. Θα εκτιμήσεις την ανάγκη να δεις κόσμο για να γιορτάσεις τα γενέθλια σου. Μόνο για να δεις κόσμο. Και ο κόσμος που θα δεις, θα είναι αυτός που τρως τα ίδια σκατά μαζί του. Που πέρασαν και περνάνε ότι κι εσύ. Που δεν θα σε πουν ποτέ θύμα. Που δεν θα σου πουν ποτέ πως περνάς μια χαρά.

Θύμα δεν είμαι. Ούτε καλά περνάω, ούτε άσχημα. Προσπαθώ για το καλύτερο και θα μου βγει. Αλλά αν νομίζεις πως όλα είναι ρόδινα εδώ, πάρε τα αρχίδια σου και έλα. Ή σταμάτα την κριτική. Τα είπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: