19.11.12

Συνέλευση



 Συνεχίζω να γράφω, αλλά δημοσιεύω πολλά κείμενα μαζί, γιατί απλά δεν παίζουν φράγκα, ούτε για να πάω σε κανένα Starbucks, για να τα ανεβάζω κάθε μέρα. Κάθε μέρα τα Starbucks εδώ στο Fulham κλείνουν στις εξί και μισή και στην πουστιά, κλέβω λίγο wifi με το iPhone, έξω από την βιτρίνα. Την Πέμπτη μάλλον θα πληρωθώ για τέσσερεις πρώτες μέρες που δούλεψα από λίγες ώρες, που σημαίνει πως έχω το μισό ενοίκιο γι’ αυτήν την βδομάδα. Μαλακία. Υποτίθεται πως ήρθα εδώ να δουλέψω για να στέλνω χρήματα στην Ελλάδα και όχι για να παίρνω. Χθες δούλεψα επιτέλους αρκετές ώρες. Έξι. Αλλά αυτές θα πληρωθούν μετά από τρεις Παρασκευές. Η πληρωμή είναι κάθε δύο βδομάδες. Ιταλοί, Νεπαλέζοι, Κινέζοι, Λιθουανοί, μπήκαν στον κατάλογο των συνεργατών μου. Καλοί τύποι όλοι τους, εκτός από έναν Νεπαλέζο που είναι βρωμιάρης, αμπλαούμπλας, λαμόγιο και χατζηπηγμένος. Ευτυχώς έμαθα πως δεν δουλεύει πολύ συχνά.
 Το Σαββάτο πήγα στην Γενική Συνέλευση της Penya Blaugrana London. Τσάμπα φαγητό και δύο ποτά για τους συμμετέχοντες. Έγιναν κάποιες αλλαγές στο καταστατικό. Η θητεία του ΔΣ εδώ είναι δύο χρόνια και σε συζήτηση που είχα αργότερα με κάποια μέλη του ΔΣ εδώ, μου είπαν πως είχαν πρόβλημα με την προηγούμενη πρόεδρο που δεν ασχολιόταν με την Penya. Για τον τελικό του Λονδίνου πήραν μόνο πέντε εισιτήρια, εκ τον οποίων τα δύο έμειναν στην πρόεδρο για εκείνη και τον άντρα της. Τελικά στις τελευταίες εκλογές την πέταξαν έξω. Αυτήν τη στιγμή η Πένια έχει 157 μέλη, αριθμός μικρός αν σκεφτεί κανείς πόσες χιλιάδες Ισπανοί ζουν εδώ. Αυτήν τη στιγμή έχει γύρω στις 2600 Λίρες μετρητά. Έχουν κλείσει καλή συμφωνία με το πλοιάριο και δεν πληρώνουν μία για να βλέπουν τους αγώνες. Το πλοιάριο κερδίζει από τα ποτά. Επίσης συνάντησα ξανά τον  Έλληνα που είχαμε συναντήσει πέρσι στο δείπνο πριν τον τελικό και τα είχε με μια Ισπανίδα. Η οποία Ισπανίδα είναι στο ΔΣ της Πένια και μιλάει αρκετά καλά ελληνικά. Είδαμε και ματσάρα μετά…
 Τις τελευταίες μέρες εδώ όλοι ασχολούνται με το γκολ του Μουσουλμάνου στο Σουηδία-Αγγλία. Λένε το καλύτερο γκολ όλων των εποχών κλπ. Δεν το είδα, θα το δω και θα σας πω. Επίσης γράψανε για την νίκη της εθνικής μας με την Ιρλανδία. Τέλος διάβασα μια δισέλιδη συνέντευξη της Victoria Hislop, με φωτογραφία δίπλα σε ένα μπουζούκι που λέει  πως οι Έλληνες αγοράζουν με τρελά ακίνητα στο Λονδίνο και είχε πρόβλημα να βρει σπίτι με τέσσερεις κρεβατοκάμαρες στο Kensington, εξαιτίας αυτού. Πηγαίνει στην Ελλάδα λίγες μέρες κάθε μήνα και περιγράφει τις γνωστές δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, με πολλές λεπτομέρειες.

2 σχόλια:

Katerina είπε...

Έλα ρε! Την σούταραν την τύπισσα που είχαμε μπροστά μας στον τελικό δηλαδή; Άκου η διοργανώτρια μόνο 5 εισιτήρια! Κι εμείς είχαμε πάρει 4 από του διαόλου τη μάνα...χαχαχα! Άντε σιγά σιγά να σε δούμε και εσένα στα ΔΣ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μας πεις δράση τους κλπ εκτός των ματς και των εισιτηρίων δλδ. Που ξέρεις; Μπορεί να βρούμε και κάτι καλό. Κανόνισε να κάνουμε και αδελφοποίηση κάποια στιγμή! :P

Tiverius είπε...

Πάει αυτή...Έχουμε καιρό για τις εκλογές. Εκτός από ματς και εισιτήρια, παίζουν μπαλίτσα, παίζουν σουμπούτεο και έρχεται συχνά η ομάδα γυναικών και νέων εδώ, και πάνε γήπεδο. Ήδη γίνονται οι πρώτες επαφές... ;-)