18.6.11

Miaow

Μία από τις γλυκές γατούλες της Ίου

Ios diary #4

Όποτε ακούω τις καμπάνες στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Χώρα, έχω την εντύπωση πως χτυπάνε στον ρυθμό της εισαγωγής του "Συλλαβιστά, ψιθυριστά, γιατί πονάω, τόσο πολύ, τόσο τρελά που σ' αγαπάω" του Λεωνίδα Βελλή.

13.6.11

Ξημέρωμα στην Ίο

Ο ήλιος ανατέλλει πάνω από την Χώρα της Ίου

Ios diary #3



Όλα είναι τέλεια εδώ τελικά. Σιγά-σιγά γνωρίζομαι με ντόπιους και αρχίζω να μαθαίνω για τον χειμώνα στην Ίο. Προχθές, είχαμε έναν Ινδό πελάτη που είχε τα γενέθλια του. Στο τέλος της βραδιάς μας είπε πως ήταν τα καλύτερα γενέθλια που είχε ποτέ. Το κέφι το άναψε ένας Άγγλος μεσήλικας που τους σήκωσε όλους για χορό. Τελικά όλοι μας καταλήξαμε να χορεύουμε μια Ινδική επιτυχία στο κέντρο του μαγαζιού.


Χθές ήρθαν τα Bat Girls. Για φαντάσου, η μία από τις τρεις κουβάλησε τις στολές από την Αυστραλία για να κάνουν αυτό το σόου...

7.6.11

Ios Church

Μία από τις πολλές μικρές εκκλησίες στην Ίο

Ios diary #2

Και αφού τελείωσα με το κύπελο στο Λονδίνο, επιστροφή, μετά από ένα μικρό διάλειμμα στην Αθήνα, στην Ίο. Ήδη έχει ζέστη και ο ήλιος λάμπει κάθε μέρα.

Χθες έκανα το πρώτο από τα πολλά μπάνια που θα ακολουθήσουν στον Μυλοπότα. Η θάλασσα ήταν φανταστική. Για να κατέβω και να ανέβω στην παραλία χρησιμοποιώ τον παλιό γαϊδουρόδρομο. Στην αρχή το να ανέβεις μοιάζει δύσκολο, αλλά τελικά μου πήρε μόλις είκοσι δύο λεπτά για να ανέβω στην Χώρα. Καλός χρόνος για πρώτη φορά.

Από χθες, επίσης, παίζει ένας διαγωνισμός που ξεκίνησα για πλάκα με τον Πάνο. Του είπα κάποια στιγμή, πως ο DJ Ashba των Guns 'n' roses δεν είναι στην λίστα με τους πενήντα καλύτερους κιθαρίστες του Orange Bar. Τελικά, συμφωνήσαμε πως αν εκατό άνθρωποι του πουν πως ο DJ Ashba, θα πρέπει να είναι στην λίστα, μέχρι το τέλος της σαιζόν, τότε θα πρέπει να τον βάλει του χρόνου. Μέχρι τώρα μάζεψα τέσσερις.

Σήμερα έμαθα πως θα έχω μια γειτόνισσα στο διπλανό μου δωμάτιο. Και έλεγα ποια θα πλένει τα ρούχα μου! :-D Και σήμερα έχω ρεπό και από το πρωινό καθάρισμα του μαγαζιού! Τέλεια!

Δεν ξέρω πως θα πάει το πράγμα γενικά και τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά μάλλον η Αθήνα τελείωσε για μένα. Σιγά σιγά καταλαβαίνω στην πράξη αυτά που έλεγε ο Επίκουρος. Τελικά, ένας άνθρωπός χρειάζεται πολύ λίγα και απλά πράγματα για να ζήσει ευτυχισμένος. Ήμουν ματαιόδοξος και άπληστος, όπως όλοι μας τελικά. Αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν μια μέρα. :-)

2.6.11

Λονδίνο για πάντα













Η πρώτη μου φορά στο Λονδίνο ήταν πριν αρκετά χρόνια για να συναντήσω κάποια που αγαπούσα πολύ. Η δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο. Μόνο που αυτήν τη φορά, το αντικείμενο της αγάπης μου, δεν ήταν μια γυναίκα, αλλά μια ομάδα.

Με μεγάλη χαρά έμαθα πως ήμουν ένας από τους τυχερούς που κέρδισαν ένα εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλει, στην κλήρωση του συλλόγου. Ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο συγκεκριμένο γήπεδο (έστω κι αν δεν είναι το παλιό με τους δίδυμους πύργους). Και μεταξύ δύο ομάδων, που την μία την λατρεύω και είμαι μέλος της και την άλλη την αγάπησα πολύ (μέχρι την φυγή του Eric Cantona και την άφιξη των Αμερικάνων και του Κλαψιάντο).

Οι στιγμές που έζησα μαζί με τους φίλους μου ανεπανάληπτες και δεν είναι εύκολο να τις μεταφέρω. Μόνο αυτοί που συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδρομή μπορούν να καταλάβουν και κρατάνε μεταξύ τους έναν κώδικα επικοινωνίας για κάθε συγκεκριμένο ταξίδι. Λένε κάτι μεταξύ τους, γελάνε και φαίνονται περίεργοι στους υπόλοιπους που δεν ήταν μαζί. Έτσι γίνονταν πάντα και έτσι θα γίνεται.

Μπορώ να πω πως έζησα την πιο όμορφη μέρα της ζωής μου, μέσα κι έξω από αυτό το γήπεδο και στο πάρτι που ακολούθησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ήμασταν καλεσμένοι από τον σύλλογο. Δίπλα στον Βαλντέζ, τον Πουγιόλ, τον Μάξουελ, τον πρόεδρο Νούνιες, το κύπελλο... Και φυσικά όλους τους φίλους μου, που ήταν εκεί!

Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που γνώρισα ή ξανασυνάντησα εκεί ήταν καταπληκτικοί. Ο φίλος Κάλουμ που κάθε βράδυ με περίμενε ξύπνιος να επιστρέψω από την μέρα μου στους δρόμους. Η Αριάδνη που μας έδειξε τα κόλπα στο Κάμντεν Τάουν. Ο Μαυροβούνιος μπάρμαν στην πάμπ στο Χάμερσμιθ. Η Ιρίνα και ο Ούγκο από το Μόντρεαλ που κόλλησαν στην παρέα μας. Η Καταλανή που με έβαψε στα μπλαουγκράνα. Η πρόεδρος της Πένια του Λονδίνου που την είδαμε και στην εκδήλωση και στο γήπεδο ήταν μπροστά μας. Ο "άρρωστος" Ισπανός που έγινε μια αγκαλιά μαζί μας στο πρώτο γκολ. Οι πιτσιρίκες στην πίσω αυλή στο Χάμερσμιθ που με ξυπνούσαν με τις φωνούλες τους πάνω στο τραμπολίνο στις εφτά κάθε πρωί.

Κατερίνα, Πέτρο, Πάνο, Αντώνη, Κώστα, Νίκο, Αλέξανδρε, Νάσο, Γιάννη, Γιάννη, Κέλι σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε μαζί μου το όνειρο. Σε λίγες μέρες θα είμαι και πάλι στην Ίο, αλλά στο μυαλό μου θα γυρίζουν οι όμορφες εικόνες που είδαμε μαζί.

Champions League

Το κύπελο του Champions League στο Hyde Park του Λονδίνου