24.7.07

Ε, και;


Συγκλονισμένη, λένε τα κανάλια, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση από την συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους. Σύγκλιση αρχηγών ζήτησε ο Γιωργάκης και ο "Λευτεριά-στο-Ανατολικό-Τιμόρ" Αλαβάνος!
Ε, και; Και αν συναντηθείτε όλοι οι άσχετοι μαζί τι θα γίνει; Τι είναι δηλαδή οι αρχηγοί των κομμάτων; Οι πάνσοφοι παπαστρούμφηδες; Οι Gandalfs; Τι ξέρετε εσείς δηλαδή από πυρόσβεση και από πτήσεις; Κι αν σας πει κάποιος του λόγους που έπεσε το αεροσκάφος, θα κάνετε τους μηχανικούς ή τους εκπαιδευτές; Ή μήπως θα καταλάβετε λέξη από όσα σας εξηγήσουν για την πτώση;

Το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να καλέσετε εκπροσώπους των πιλότων και να τους ρωτήσετε τι χρειάζονται για το τεράστιο έργο που επιτελούν. Αλλά ξέρετε πως ότι σας ζητήσουν έχει κόστος. Χρειάζεται χρήματα! Και που να τα βρείτε τα χρήματα για εκεί; Έχετε να αγοράσετε υπουργικά αυτοκίνητα! Έχετε να κάνετε αυξήσεις στους βολευτές (άραγε πόσα παίρνουν για να τα ξύνουν στης βουλής τα έδρανα και πόσα παίρνουν οι πιλότοι μας;)! Έχετε να συντηρήσετε το αεροπλάνο του πρωθυπουργού (για να πηγαίνει απευθείας από το Σεράγεβο στην Ελευσίνα για συμπαράσταση)! Έχετε να πληρώσετε την ετήσια κρατική εισφορά στα κόμματα (για να λειτουργεί σωστά και ευρύθμα η δημοκρατία μας).

Επειδή λοιπόν, δεν πρόκειται να καλέσετε κανέναν που να γνωρίζει το θέμα, βουλώστε το στόμα σας και απλά βγάλτε μια ανακοίνωση που θα εκφράζετε τα συλλυπητήρια σας! Αυτό είναι αρκετό!

Την φωτογραφία την τράβηξα πάνω από την παραλία της Ζαχάρως. Και ενώ όλοι εμείς λιαζόμασταν στον ήλιο, κάποιοι πάσχιζαν να σώσουν τα δάση μας. Για μένα είστε πραγματικοί ήρωες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: