30.4.10

Άλλαξε το όνομα σου!

Σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη, "Σοσιαλισμός είναι η θεωρία και το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, όπου τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες, οπότε η ατομική ιδιοκτησία και η κατανομή του εισοδήματος υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο, κατ' αντιδιαστολή προς τον καπιταλισμό και τον φιλελευθερισμό."

Δεν λέω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αφού και μόνο από φετίχ, σε όλους μας αρέσει να κατέχουμε διάφορα πράγματα. Απλά εδώ και αρκετά χρόνια αναρωτιέμαι γιατί το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα εξακολουθεί να έχει στην ετικέτα του το παράγωγο της λέξης Σοσιαλισμός. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήταν στην εξουσία και έκανε κάποια κρατικοποίηση;

Αν κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ πιστεύετε στον Σοσιαλισμό, να τον κάνετε πράξη. Αν όχι, να αλλάξετε όνομα!

29.4.10

Καλλικράτης και Νίκαια

Ένωση Νίκαιας και Ρέντη σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης. Οι κάτοικοι του Ρέντη και ο δήμαρχος μάλλον είναι αρνητικοί σ' αυτό. Ψάχνοντας στο ίντερνετ πολλοί λένε πως ο "πλούσιος" Ρέντης δεν ταιριάζει με την "φτωχή" Νίκαια, πως ο Ρέντης πρέπει να ενωθεί με τον Πειραιά και ετοιμάζουν δημοψήφισμα. Μαγκιά τους!

Προσωπικά, νομίζω πως το όλο κόλπο έχει να κάνει για να σιγουρευτεί το ΠΑΣΟΚ, πως θα καταφέρει να πάρει τον δήμο Νικαίας μέσω του νέου διευρυμένου δήμου, από το ΚΚΕ. Πιθανόν θα προσπαθούσαν να κάνουν ένωση με τον Κορυδαλλό (στον χάρτη φαίνεται πιο λογικό) , αλλά αυτό είναι αδιανόητο.

Σε κάθε περίπτωση, σαν ανώμαλος, τοπικιστής και άρρωστος Νικαιώτης, δεν νομίζω πως έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τους καρναβαλιστές και τους γκλαμουράτους. Έχουμε διαφορετική ταυτότητα, καταβολές και καταγωγή. Ανόμοια πράγματα δεν ενώνονται! Ενώστε όλους τους φλώρους μαζί κι αφήστε μας στην ησυχία μας. Κι αν δεν μας γουστάρετε, δώστε μας ανεξαρτησία!

28.4.10

Κυνηγώντας το τίποτα

Wow! Πέρασε τόσος πολύς καιρός από τότε που έγραψα εδώ! Οι τύποι στο Parla.cat θα πρέπει να με χρυσοπληρώσουν που τους έχω site του μήνα για τόσους μήνες (αν και έχει ξαναγίνει λόγω τεμπελιάς...).

Τι έκανα όλον αυτό τον καιρό; Τίποτα σπουδαίο, τίποτα που να αξίζει. Επιβιώνω απλά. Ακόμα κι αυτό όμως έχει την αξία του. Έχω πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο. Μερικές φορές μοιάζει χαμένος. Μερικές φορές όμως καταφέρνω και φτάνω στα πιο βαθιά σημεία του μυαλού μου και της ψυχής μου. Και ανακαλύπτω. Ανακαλύπτω αυτό που δεν θέλω να είμαι. Ανακαλύπτω αυτό που θα ήθελα και μπορώ να είμαι.

Πάντα παρατηρούσα τους ανθρώπους. Τις πράξεις τους, τα λόγια τους και τις αντιδράσεις τους. Όλον αυτό τον καιρό, όχι απλά τους παρατήρησα, τους πέρασα από το μικροσκόπιο. Πόσο εύκολο είναι τελικά να ψυχολογήσεις τον άλλο, αρκεί να το κάνεις... Πόσα πράγματα έμαθα αυτόν τον καιρό... Πόσοι είναι αυτοί που εκτιμούσα και δεν αξίζουν ούτε ροχάλα και πόσοι είναι αυτοί που θα έπρεπε να είμαι δίπλα τους σαν αδελφός, αλλά παρέμεινα απλός γνωστός.... Πόσο τυφλός υπήρξα...

Έρχονται πρωινά που δεν θέλω καν να σηκωθώ από το κρεββάτι μου και το μόνο που κάνω είναι να αναβάλω τα πάντα. Ακόμα και τα πιο επείγοντα. Νιώθω πως έχω περάσει αρκετά. Νιώθω κουρασμένος. Δεν κυνηγάω τίποτα. Απλά θέλω να τελειώσει κι αυτή η μέρα.

Νιώθω πως μια φάση είναι και θα περάσει κι αυτή. Θα είμαι πιο δυνατός και θα πράττω περισσότερο, από το να λέω μόνο τι θα πράξω. Αυτό σημαίνει ωριμάζω; Ή είναι απλά αυτοκάθαρση που λέει και ο φίλος ο Έντι; Θα δείξει, ε;