11.7.08

12 de la noche en Malakasa, Grecia 01


Περίμενα πως και πως την επιστροφή του Mano Chao μετά την αξέχαστη συναυλία στον Πειραιά πριν μερικά χρόνια. Συναντηθήκαμε με τον Βασίλη και την Σίλβια στην Νέα Ιωνία και ξεκινήσαμε για Μαλακάσα. Ουρά ένα χιλιόμετρο στα διόδια και ταλαιπωρία στο να βρούμε πάρκινγκ. Τελικά μπήκαμε μέσα όταν οι Locomondo έλεγαν ένα από τα τελευταία τους κομμάτια. "Δεν κάνει κρύο..." την ώρα που περιμένω στην ουρά να μπω στις βρωμερές και σιχαμερές τουαλέτες! Πηγαίνουμε στην Vibe stage και περιμένουμε τον Στέλιο, που έχει κολλήσει στα διόδια, να έρθει. Εκεί παίζει ένα μυστήριο μουσικά συγκρότημα (που ως μυστήριο με εντυπωσίασε). Σήμερα έμαθα πως η μπάντα λέγεται Musica Ficta. Εύγε σας και μπράβο!

Οι Musica Ficta επί της Vibe σκηνής

Ο Στέλιος φτάνει όταν η Πάτι Σμιθ ξεκινάει την εμφάνιση της. Αν και θρύλος δεν μοιάζει να μας συγκινεί και πάμε για μπύρες...
Παρένθεση! Γαμώ τις πλαστικές κόκκινες μάρκες σας, γαμώ το κέτερινγκ σας, γαμώ αυτόν που έμοιαζε με τον Χιώτη της ΑΕΚ (παραλληλισμός του Στέλιου) και σέρβιρε πιο αργά κι από το ριπλέι, γαμώ τον ψηλό που την χώθηκε από τα πλάγια και γαμώ αυτόν που έβγαζε τα καπάκια από τα μπουκαλάκια του νερού.
Πηδάμε στις VIP θέσεις όταν ο Manu Chao έχει ήδη αρχίσει να παίζει. Χώνομαι πιο κοντά στην σκηνή και βρίσκω ένα μέρος χωρίς δέντρα μπροστά και αράζω. Αν και βρίσκομαι ανάμεσα σε φλώρους και βλαμμένες που ακόμα φορούν γυαλιά ηλίου και έχουν γίνει κωλοτρυπίδα από την πολύ Cuervo στο πλαστικό ποτηράκι, περνάω τέλεια! Όσοι δεν μπορέσατε να πάτε είστε αδικημένοι από την άτιμη ζωή!

Ο Manu Chao και οι Radio Bemba Sound System επί της Terra σκηνής

Όλα τα όμορφα τελειώνουν κάποια στιγμή και παίρνουμε τον δρόμο προς το αυτοκίνητο. Περνάμε μέσα από το θεοσκότεινο δάσος, Περνάμε το "στενό πέρασμα του Πεύκου" (μια προσφορά του μαλάκα που έβαλε λουκέτο σε μια διπλή πόρτα για να δοκιμάσει τις αντοχές μας στο στριμωξίδι) και φτάνουμε επιτέλους στο αυτοκίνητο. Τρώμε μία ώρα για να βγούμε στην εθνική κι άλλη μια για να φτάσουμε στο σπίτι (στάση για βρώμικο στους "Κοτοπουλάδες" για μένα και στο "Ιχώρ" για τον Βασίλη).
Σήμερα καταφέρνω να φτάσω στην δουλεία με σχεδόν τετράωρη καθυστέρηση αλλά δεν τρέχει τίποτα! Απόψε έχει Ojos de brujo στην Γεωπονική! Και φυσικά θα είμαι εκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: