19.6.08

Όξω δασοπυροσβέστη από την παράγκα!


Υπάρχει στο κρατικό κανάλι μια εκπομπή που ασχολείται με την οικολογία. Συνήθως την πετυχαίνω σε επανάληψη αργά το βράδυ πριν την πέσω για ύπνο. Την παρουσιάζει η Ρίκα μας! Χθες το βράδυ λοιπόν έτυχε να την ξαναδώ. Καλεσμένοι ο δήμαρχος του Βύρωνα και ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης. Η Ρίκα μας άσχετη με το θέμα, όπως γενικά άσχετη με όλα τα θέματα που παρουσιάζει στην εκπομπή ("Εσείς αγαπάτε το δάσος φαντάζομαι,ενώ εγώ είμαι και λίγο τουρίστρια και θέλω να ακούω το ρυάκι"). Και αφού οι άλλοι δύο άνθρωποι έλεγαν δύο-τρία σοβαρά πράγματα αυτή έλεγε παρλαπίπες ("Είστε πολύ ρομαντικοί").

Και φτάνει η στιγμή που εθελοντής δασοπυροσβέστης προσπαθεί να θέσει τα αιτήματα που έχει ο σύλλογος που ανήκει, αφού προηγήθηκε εισαγωγή στο θέμα από τον δήμαρχο. Λέει λοιπόν ο δασοπυροσβέστης πως θα ήθελε όλοι αυτοί που εθελοντικά προσφέρουν όσα προσφέρουν στο δάσος, να έχουν τουλάχιστον ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος όπως έχουν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος. Εξάλλου ο σύλλογος στον οποίο ανήκει έχει λάβει την ίδια εκπαίδευση από το Πυροσβεστικό Σώμα και είναι αναγνωρισμένος από την πολιτεία μας. Πάει να πει και το δεύτερο και η Ρίκα μας τον κόβει λέγοντας πως ο χρόνος τελείωσε ενώ παράλληλα σπαταλάει πέντε "πολύτιμα" λεπτά του "ακριβού" τηλεοπτικού χρόνου για να πει παρλαπίπες και πάλι. "Μα-μου" ο δασοπυροσβέστης αλλά η Ρίκα ανένδοτη δεν του ξαναδίνει τον λόγο! Δεν μεταδίδω άλλο που έλεγα και χθες! Όξω δασοπυροσβέστη από την παράγκα!

Μετά καλεσμένος ήταν ένας μεγάλος σε ηλικία κύριος από την Νάξο που φτιάχνει παραδοσιακά προϊόντα και τα πουλάει σε ένα πρατήριο που έχει στο νησί. Ο κύριος φοράει το κουστούμι του, είναι σοβαρός και ευγενικότατος. Προσφέρει στην Ρίκα μας ένα από τα λικέρ από κίτρο που παρασκευάζει. Της εξηγεί πως ανάλογα με το χρώμα του λικέρ ξεχωρίζουν οι βαθμοί αλκοόλ που περιέχει. "Σούπερ" και "Τούρμπο" λέει η Ρίκα μας. Τον ρωτάει που είναι το μαγαζί και μετά ανησυχούσε πως αν πιει πολύ θα χάσει την ευθεία που της έλεγε ο χριστιανός να πάει.

Τόση σοβαρότητα με τόση χαζοβιολοσύνη δεν κολλάει γαμώτο! Κάντε μια σοβαρή εκπομπή για την οικολογία! Ουτέ σε πρωινάδικο τόση ασχετοσύνη και βλακεία! Ήμαρτον!

Σημ. Η φωτογραφία είναι της αγαπητής μου Inga και τραβήχτηκε στην Λιθουανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: