2.11.07

Ρατσιστές η απλά ηλίθιοι;

Σήμερα το πρωί ανέβηκα στη Αθήνα για μερικές δουλείες. Αφού τελείωσα, κατηφόρισα στην Ζήνωνος για να πάρω το λεωφορείο της επιστροφής. Αποφάσισα να αγοράσω χειμωνιάτικες παντούφλες και περίμενα κάποιον να εμφανιστεί στο μαγαζί που τις εντόπισα.
Ένας παππούς κατηφορίζει και μονολογεί πως γεμίσαμε με Αλβανούς και Ρώσους που έχουν πλαστές τηλεκάρτες και μας κλέβουν. Ο τύπος που έχει το μαγαζί με τις παντόφλες κατεβαίνει επιτέλους από το πατάρι (κακάκια κάναμε;) και τελειώνω με την αγορά.
Πηγαίνω στην στάση. Εκεί μια ξανθιά ηλικιωμένη και καλοντυμένη κυρία έρχεται και κάθεται μπροστά-μπροστά στην στάση. Ένας άλλος ηλικιωμένος με μαύρο σακάκι και γαλάζιο πουκάμισο αρχίζει το κράξιμο.
-"Στην σειρά σου, κυρά μου!"
Η "κυρά" του απαντάει με σπαστά ελληνικά πως δεν υπάρχει σειρά, όλοι απλώς στέκονται (για να μπούνε στο λεωφορείο ωσάν τα δαμάλια, μόλις ανοίξουν οι πόρτες, συμπληρώνω εγώ).
Ο τύπος τα παίρνει και φωνάζει πως "ήρθατε από την Ρωσία και νομίζετε πως θα σας φοβηθούμε;" ακολουθεί η κλασσική απάντηση "Είμαι από το Πόντο εγώ!" και μετά η κλασσική φοβέρα από τον παππού "Θα έρθει και ο καιρός σας!" ( Ο καιρός γαρ εγγύς που λέει και ο γνωστός).
Έρχεται το λεωφορείο, μπαίνουν όλοι μέσα σαν τα δαμάλια για να προλάβουν να κάτσουν στα καλύτερα θρονίσματα (θρόνισμα=θρόνος+κάθισμα, κοινώς οι καλές θέσεις στα λεωφορεία που προτιμούν τα δαμάλια) και τότε καταλαβαίνουμε πως ένα μπαζεράκι του λεωφορείου τα έχει φτύσει και κάνει ένα ηλίθιο μπιπ-μπιπ συνέχεια.
Μια κυρία λοιπόν αρχίζει και κράζει ένα Κινέζο που κουβαλάει διάφορα εμπορεύματα σε ένα καροτσάκι. Ο Κινέζος κοιτάει με απορία και δεν ξέρει γρι ελληνικά για να της απαντήσει. Ένας κουστουμάτος της εξηγεί την πηγή του μπιπ-μπιπ και τότε εκείνη χαμογελά και λέει "Α, από εκεί είναι; Καλά. Νόμιζα πως ήταν του Κινέζου και είχα εκνευριστεί."
Άρα του λεωφορείου το μπιπ-μπιπ δεν την πείραζε, αν ήταν όμως του Κινέζου την πείραζε. Και ρωτάω: Ρατσιστές ή απλά ηλίθιοι;

8 σχόλια:

Velorución είπε...

Απλά ηλίθιοι... Σίγουρα όχι ρατσιστές. Φοβισμένοι ίσως; Ο αμόρφωτος (δεν εννοώ ακαδημαϊκά) άνθρωπος φοβάται, και όσο περισσότερο φοβάται τόσο πιο εύκολο είναι να τον κάνουν ό,τι θέλουν!

Pan είπε...

Γιατί ο τρόπος που φέρθηκε ο ηλικιωμένος στην γυναίκα μου μυρίζει ρατσισμό;

Unknown είπε...

Απλα, ηλιθιοι ρατσιστες!!! (Τις παντουφλες απο κινεζο τις αγορασες?)

Katerina είπε...

Kala auth htan 3an8ia mwre...o pappous ratsisths omws an kai 8ewrw oti kai ellhnas na empaine mprosta 8a tou thn elege.

Unknown είπε...

Σύνθετα ηλίθιοι ;) και πάσχουν από ξενοφοβία

Apostolos Papadis είπε...

@travel life
Καλώς ήρθες! Το φοβισμένοι το σκέφτηκα και γώ. Κυρίως λόγω ηλικίας. Ποτέ δεν είχαν έρθει οι άνθρωποι αυτοί σε επαφή με ξένους πριν από μια δεκαετία.

@pan
Καλώς ήρθες και συ. Αναρωτίεμαι αν δεν μίλαγε σπαστά ελληνικά, αλλά με επαρχιώτικη προφορά, πάλι δεν θα την έκραζε για την καταγωγή της (τα κλασσικά, "ήρθατε από τα χωριά σας και μπλα μπλα μπλα);

@fallen angel
Κι αυτό το σκέφτηκα, αλλά δεν μπορώ να καταλήξω ακόμα. Τις πήρα από έναν τύπο που πουλάει μόνο παντόφλες. Η σχέση τιμής/αξίας είναι άψογη! Θες να σου αγοράσω άν ξαναπάω Αθήνα; Πές μου νούμερο!

@Κατερίνα
Παίζει κι αυτό!

@Διονύσης
Και τι να κάνουμε για να τους φύγει ο φόβος;

Unknown είπε...

Μια λύση είναι να τους εξοντώσουμε :P

Σοβαρά τώρα, δεν ξέρω.. Εγώ το ξεπέρασα με τον καιρό. Βέβαια εγώ ήμουν πιτσιρίκι, που τα ΜΜΕ έχουν έντονη επιρροή... Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι μάλλον δύσκολο να το ξεπεράσουν...

X-myalismenos είπε...

Ρατσισμός και ηλιθιότητα πάνε πακέτο...