10.5.07

Ελληνικό ποδόσφαιρο 2007 (Ευρωπαϊκή Ένωση, 21ος αιώνας)

Μετά από 6 μήνες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, η Νομαρχία Πειραιά στέλνει έγγραφο στην επιτροπή γηπέδου Νεάπολης λέγοντας πως στην αυτοψία που έγινε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Κλίκας, οι εξέδρες στις Θύρες 1 και 2 βρέθηκαν ακατάλληλες και πως υπάρχει κίνδυνος για κατάρρευση τους. Στην συγκεκριμένη θύρα έχουν πουληθεί εισιτήρια διαρκείας για τους εντός αγώνες του Ιωνικού Νικαίας. Ως κάτοχος, εγώ ο ηλίθιος, επί έξι μήνες έθετα σε κίνδυνο την ζωή μου. Κανείς δεν ευθύνεται γι΄ αυτό. Μου δίνουν το δικαίωμα να πάω στην απέναντι εξέδρα (της θύρας 6). Αλλά για λόγους ασφαλείας, στον αγώνα με την ΑΕΚ, και για να μην βρισκόμαστε δίπλα στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, αποφασίζεται να μπούμε στην εξέδρα της Θύρας 4, πάλι στα πλάγια του αγωνιστικού χώρου. Φτάνοντας μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ανακοινώνεται πως η θύρα είναι γεμάτη, αφού εκτός από τα διαρκείας υπάρχουν και εισιτήρια προς πώληση (που κατά την διάρκεια του αγώνα φάνηκε πως είχαν πωληθεί σε οπαδούς της ΑΕΚ). Κορυφαίος ο αστυνομικός που όταν του είπαμε πως στην 4 πρέπει να μπούμε σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, μας απάντησε να πάμε στην 3 και μετά να πηδήξουμε στην 4! Πηγαίνουμε λοιπόν στην εξέδρα της Θύρας 3 (πέταλο). Άρα πλήρωσα διαρκείας για την 1–2, είδα δύο αγώνες από την 6, θα έβλεπα έναν από την 4, αλλά τελικά τον είδα από την 3. Και τώρα που πλησιάζει ο τελευταίος αγώνας με τον Ολυμπιακό και οι φιλοξενούμενοι θα είναι σαφώς περισσότεροι απ’ ότι στον αγώνα με την ΑΕΚ (και εφόσον ο αγώνας δεν γίνει στο Καραϊσκάκη, οπότε αντίο ζωή), μάλλον πρέπει να ανακοινωθεί από τώρα σε ποία ταράτσα γύρω από το γήπεδο θα καθίσουμε! Επαγγελματική Σούπερ Κλίκα; Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία; Ούτε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά! Ουστ λαμόγια!


Και συνεχίζω. Σήμερα, λοιπόν, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε δισέλιδη επιστολή της μου γράφει τα εξής μεταξύ άλλων:


Όπως είναι γνωστό, η Εθνικής μας ομάδα αναγκάστηκε, εξαιτίας της συμπεριφοράς λίγων στον αγώνα με την Τουρκία, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, να δώσει τους εντός έδρας αγώνες με την Ουγγαρία (02.06.2007) και τη Μολδαβία (06.06.2007) μακριά από τη δηλωμένη έδρα της, το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε για τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου Κρήτης.
Η αναγκαστική αυτή επιλογή προκαλεί, όπως είναι επόμενο, προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας της Εθνικής Ομάδας.
Η Ε.Π.Ο. αναγνωρίζει απολύτως τα δικαιώματα των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας και παρά το γεγονός πως δεν ευθύνεται για την αρνητική εξέλιξη που υπήρξε, είναι απολύτως διατεθειμένη να κάνει το καλύτερο δυνατό για να αποκαταστήσει, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, τα δικαιώματα αυτά, τόσο στα δύο προσεχή ματς, όσο και στους αγώνες της προκριματικής φάσης της επόμενης διοργάνωσης, που είναι η προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
Στο πλαίσιο αυτό:


- Όποιος κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας επιθυμεί να παρακολουθήσει τον έναν ή και τους δύο αγώνες στο Παγκρήτιο Στάδιο είναι στη διακριτική του ευχέρεια να το πράξει, καθώς η Ε.Π.Ο. θα καλύψει απολύτως την είσοδό του στο γήπεδο και τη θέση σε συγκεκριμένη εξέδρα του γηπέδου.


- Αναλυτικότερα: οι κάτοχοι εισιτηρίων στις θύρες 19 έως 24 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα εισέλθουν στη θύρα 14 του Παγκρητίου Σταδίου, οι κάτοχοι εισιτηρίων στις θύρες 12 έως 17 θα εισέλθουν στη θύρα 11 και οι κάτοχοι εισιτηρίων στις θύρες 30, 31, 33 θα εισέλθουν στη θύρα 20.


- Απαραίτητη είναι η επίδειξη της κάρτας εισιτηρίου διαρκείας, έτσι ώστε να λάβουν νέο εισιτήριο στην είσοδο.


- Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων ενδιαφέρονται να βρεθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο, παρακαλούμε να ενημερωθεί η Ομοσπονδία από την Δευτέρα 14 Μαΐου έως την Παρασκευή 25 Μαΐου 2007 (τηλ. 210.9306019, fax: 210.9359666 - e-mail: priona@epo.gr) και από ώρας 10.00 έως 15.00.


- Για όσους εκ των κατόχων εισιτηρίου διαρκείας δεν επιθυμούν ή δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριο διαρκείας για τον έναν ή και τους δύο ως άνω αγώνες η Ε.Π.Ο. θα αποκαταστήσει τη ζημιά που έχουν υποστεί με ανάλογη έκπτωση στην αγορά εισιτηρίου διαρκείας για τους αγώνες της εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.


Συμπεριφορά λίγων; Ποίος τους προμήθευσε τα εισιτήρια; Δεν σας έδωσαν τις ταυτότητες τους; Δεν ξέρετε ποίοι και που κάθονταν αυτοί οι λίγοι που είχαν άσχημη συμπεριφορά; Η ΕΠΟ δεν ευθύνεται για την αρνητική εξέλιξη που υπήρξε; Ποίος επέτρεψε στον ΟΠΑΠ να μοιράσει χιλιάδες σημαίες μαζί με τα καλάμια, που έγιναν ακόντια κατά των Τούρκών; Δεν την έδωσε η ΕΠΟ; Γίνεται έλεγχος και σου παίρνουν τα κέρματα σου (τα χρήματα σου δηλαδή, μην ξεχνιόμαστε) και τον αναπτήρα σου, αλλά σε εξοπλίζουν μετά!


Ωραία! Όποιος θέλει, πάει Κρήτη να δει την Εθνική. Μικρή η απόσταση για κάποιον που πήγε και στην Πορτογαλία για τον ίδιο λόγο. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, η ΕΠΟ θα του δώσει έκπτωση από το εισιτήριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.


Εγώ που δεν μπορώ, γιατί δεν έχω χρήματα (ελεύθερη η είσοδος στο Παγκρήτιο, αλλά το καράβι και η πιθανή διανυκτέρευση κοστίζει) ή γιατί δεν έχω απλά τον χρόνο, τι κάνω; Δεν πάω και παίρνω την έκπτωση! Κουβέντα για επιστροφή χρημάτων. Κι αν δεν θέλω να προμηθευτώ διαρκείας για τα προκριματικά του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, είτε γιατί το θέαμα είναι σούπα, είτε γιατί χαλιέμαι με τους φασίστες στην εξέδρα που κάνουν ότι κάνουν, τι παίρνω; Τα τρία του Γκαγκάτση! Ομοσπονδία Πρωταθλητών Ευρώπης;


Εγώ και άλλοι πολλοί, κύριε Κανελλάκη, πληρώσαμε εισιτήριο για όλους τους εντός έδρας αγώνες του Ιωνικού Νικαίας για το γήπεδο Νεάπολης και στην Θύρα 1–2 για την σεζόν 2006–2007. Όχι για να γυρνάμε γύρω-γύρω το γήπεδο. Αν θέλαμε να είμαστε στο πέταλο, θα αγοράζαμε εκεί διαρκείας που είναι και πιο φθηνά!


Εγώ και άλλοι πολλοί, κύριε Γκαγκάτση, πληρώσαμε εισιτήριο για όλους τους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής μας, για το γήπεδο Καραϊσκάκη και στην θύρα 14 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Δεν πήραμε για το Παγκρήτιο, ούτε συμφωνήσαμε ότι θα αγοράζουμε διαρκείας της Εθνικής για την υπόλοιπη ζωή μας!


Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν στην Αγγλία σε μια παρόμοια περίπτωση. Αναρωτιέμαι αν εγώ είμαι τρελός και παράλογος ή αν εκείνοι είναι λαμόγια. Όπως και να έχει, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε έναν ακόμα πελάτη!


Ουστ!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Για το θέμα της επιστροφής χρημάτων, για σκέψου την επικοινωνία με το ΙΝ.ΚΑ. Ίσως το ποσό δεν είναι σημαντικό (ίσως όμως και να είναι), αλλά για το γαμώτο μάλλον πρέπει να το σκεφτείς. Δικηγόροι κλπ, νομίζω, είναι τσάμπα ;)

Apostolos Papadis είπε...

Σωστό αυτό που λες, αλλά απλά πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τα λαμόγια στην Ελλάδα! Είναι ειδική ράτσα...

civil είπε...

Kυνήγησέ το και γίνε παράδειγμα για όλους τους άλλους. Η δύναμη του λαμόγιου βασίζεται στη έλλειψη όρεξης από μας να τους κυνηγήσουμε!