17.7.06

Headlines and deadlines

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως στα ραντεβού μου πάντα καθυστερώ. Ξέρω πως είναι λάθος, κάποιοι λένε κακή συνήθεια. Αλλά τι είναι ο χρόνος; Αν δεν υπήρχαν ρολόγια και ώρες, δεν θα ρυθμίζαμε τις ζωές μας με κάποιο άλλο κριτήριο;

Πόσες φορές έπρεπε να κοιμηθείς, γιατί έπρεπε να πας νωρίς το πρωί για δουλεία, αλλά κόλλησες στο δίκτυο ή στην τηλεόραση που είχε μια καλή ταινία; Πόσες φορές βγήκες βράδυ για μια μπύρα και γύρισες ξημερώματα στο σπίτι; Πόσες φορές έβλεπες να πλησιάζει η ώρα για δουλεία και σκέφτηκες πως θα ήταν καλύτερα να έμενες σπίτι σήμερα;

Αν δεν υπήρχαν ωράρια και ώρες δεν θα ήταν πιο ευχάριστη η ζωή μας; Πιο ανοργάνωτη σίγουρα θα ήταν. Αλλά σκέψου πόσα πράγματα δεν κάνουμε γιατί μας πιέζει ο χρόνος;

Υπάρχουν στιγμές που είμαι στην δουλεία και δεν θα είχα πρόβλημα να μείνω δυό-τρεις ώρες παραπάνω. Υπάρχουν όμως και στιγμές που δεν θέλω να μείνω ούτε λεπτό στο πρώην κοτέτσι! Τότε σκέφτομαι πως θα ήταν καλύτερα ένα ελαστικό ωράριο που θα έλεγε “Δούλεψε 40 ώρες την βδομάδα, όποτε θέλεις εσύ. Σου προσφέρουμε αυτόν τον μισθό και θέλουμε 40 ώρες από την ζωή σου κάθε εβδομάδα!”

Κάνε ότι θέλεις ανάλογα με την διάθεση! Αυτό δεν κάνουμε σαν παιδιά και είμαστε ευτυχισμένοι; Μετά αρχίζουμε σχολείο. Να το πρώτο ωράριο. Μετά Αγγλικά, μπαλέτο, πιάνο, καράτε, ποδόσφαιρο κλπ. Μετά πας στον στρατό και έχεις και εκεί σκοπιές και βάρδιες. Σιγά σιγά λοιπόν μπαίνουμε όλοι στο κυνηγητό της ώρας.

Μετά από οκτώ ώρες στην δουλεία, άλλη μία στις μετακινήσεις, άλλη μια για φαγητό και μπάνιο σου μένουν δεκατέσσερις ώρες για τα υπόλοιπα. Αν ακολουθήσεις και τις συμβουλές διαιτολόγων, διατροφολόγων, γιατρών, αστρολόγων και γενικά κάθε ειδικού, πρέπει να κοιμηθείς οκτώ ώρες τουλάχιστον! Έξι ώρες για να κάνεις αυτό που θέλεις! Εγώ θέλω όμως εννιά ώρες να είμαι με την κοπέλα μου! Ή να σερφάρω στο δίκτυο! Να παίξω στο play station! Να ζωγραφίσω! Να ασχοληθώ με τα λουλούδια μου! Ή να δω το “Band of Brothers” (γειά σου, Τάσο)! Τι γίνετε τότε;

Τελικά σου μένει ένα σαββατοκύριακο για να προλάβεις όσα έχασες όλη την βδομάδα. Να συναντηθείς με αυτούς που θέλεις, να πάς σε γάμους και βαφτίσια, να πας στο Μοναστηράκι και στο σούπερ μάρκετ για ψώνια, να καθαρίσεις το σπίτι, την μηχανή, το αυτοκίνητο, ή να δεις την ομάδα σου στο γήπεδο.

Έτσι πας πάλι στην δουλεία την Δευτέρα και είσαι ήδη κουρασμένος.

Θέλω να δείξετε κατανόηση! Ίσως οι ρυθμοί μου να είναι πιο αργοί από τους δικούς σας. Ίσως οι ρυθμοί μου να εναλλάσσονται! Μία φορά πολύ γρήγοροι, μια φορά πολύ νωχελικοί.

Θα έπρεπε να κοιμάμε τώρα! Σε λίγες ώρες πρέπει να πάω για δουλεία….

3 σχόλια:

Scholiast είπε...

I know how you feel, too few hours for blogging ;)

Scholiast είπε...

I also hear, that Sami people, when herding their reindeer during summer (and midnight sun) they don't care about time - they stop when they're tired, eat when they're hungry etc. It's a little more difficult for you and I, having to work and shop while it's open and never getting enough sleep anyway.. At least (I think) you haven't got 5 kids to keep you occupied for those remaining 6 hours..

Tiverius είπε...

@ scholiast

Exactly!
Never heard that about the Sami!Sounds good!5 kids are offering another beauty in your life though that I don't have!
By the way I really admire your try in Greek and I really like that you love Greece so much!As you may know we love twice these people!If you need any help in your Greek blog,let me know.