11.7.06

Σε Ζιντάν...

Χθες βράδυ, μετά την δουλεία, πήγα με έναν συνάδελφο από την δουλεία να φάμε κάτι σε ένα σουβλατζίδικο στο Αιγάλεω. Δίπλα μας στα τρία τραπέζια που είχαν κόσμο μίλαγαν για τον Ζιντάν. Τρεις εκδοχές ακούστηκαν (είμεθα και κουτσομπόληδες και μας ενδιαφέρει να ακούμε και τα διπλανά τραπέζια)

“-Του έβρισε την μάνα, που το ίδιο πρωί μπήκε στο νοσοκομείο”

“-Τον αποκάλεσε βρομιάρη Αλγερινό

“-Του είπε για την καράφλα του”

Ότι κι αν του είπε, ήταν λάθος του να του χώσει κουτουλιά. Εκατό χρόνια μπάλα έχει παίξει, δεν έχει ξανακούσει ποτέ τίποτα; Όσοι έχουν παίξει, ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα, ξέρουν πολύ καλά, ότι εκτός από μπάλα, μαθαίνεις και τρόπους ψυχολογικής εξόντωσης του αντιπάλου. Τα πιο ωραία γίνονται όταν είσαι αμυντικός και η μπάλα παίζετε στην αντίπαλη περιοχή. Τότε “τα λες” για λίγο με τον αντίπαλο επιθετικό (πχ σε γρήγορους επιθετικούς λες “μην με αναγκάσεις ξανά να τρέχω και να σε κυνηγάω, γιατί θα σου σπάσω τα πόδια στην επόμενη φάση”).

Ποτέ μου δεν συμπάθησα τον Ζιντάν. Έπαιξε στις πιο αντιπαθητικές ομάδες που υπάρχουν. Γιουβέντους και Ρεάλ. Παρ’όλα αυτά, επειδή κάτι χοντρό θα του είπε ο μακαρονάς, έπρεπε να αντιδράσει. Όχι έτσι όμως. Τρεις αντιδράσεις μπορώ να σκεφτώ.

Μέθοδος Καντονά: Δεν πας να του χώσεις κουτουλιά και μετά σαν κορόιδο να φας κόκκινη και να σε κράζουν όλοι. Αφού έχεις σκοπό να αποβληθείς, τον πλακώνεις στις αεροπλανικές κλωτσιές όπως ο θεός Ερίκ και σε κάνουν μέχρι και εξώφυλλο δίσκου (Ash-KungFu), και συνεχίζεις με μπουκέτα.

Μέθοδος “Θα σε περιμένω”: Βάζεις τον δείκτη στον κρόταφο και του λες “Θα τα πούμε”. Στην επόμενη φάση που θα τρέχει με την μπάλα ο αντίπαλος, πας από τα πλάγια, κάνεις τάκλιν και τον χτυπάς στο γόνατο. Σηκώνεσαι, πας πάνω από τον σφαδάζοντα, στ’ αλήθεια αυτήν τη φορά αντίπαλο, τον ρωτάς “Τι λέγαμε;” και αν θέλεις τον φτύνεις κι’ολας! Κόκκινη και πάλι, αλλά η έξοδος είναι σαφώς πιο ηρωική.Τον στέλνεις και έξι μήνες στο νοσοκομείο!

Μέθοδος “Άρπαξε το”: Βάζεις γκολ στο τελευταίο λεπτό και ενώ ο αντίπαλος είναι πεσμένος κάτω από την πίκρα του, πας και του λες “Άρπαξε το! Πως σου φάνηκε; Σου άρεσε;” Σου χώνει αυτός κεφαλιά και γίνεται το γήπεδο ρινγκ. (βλέπε Αργεντινή-Γερμανία ή Ολλανδία-Πορτογαλία). Αποχωρείς ηρωικά και πάλι!

Έτσι κι’αλλιώς μούφα ήταν κι ο τελικός….

Δεν υπάρχουν σχόλια: