26.5.11

Ios diary #1


Και να λοιπόν που το μέρος που προτιμούσα για διακοπές για 12 περίπου χρόνια, έγινε ο τόπος εργασίας μου. Μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, εκεί θα βγάζω το ψωμί μου, δίπλα σε δύο αγαπημένους μου φίλους. Οι πρώτες τρεις μέρες πέρασαν τέλεια, με δουλεία αλλά και διασκέδαση. Ένα μικρό διάλειμμα για να φέρω την κούπα από το Λονδίνο και επιστρέφω.

22.5.11

Οι νέοι μου γείτονες





Kalemegdan, Beograd

2011
2008

6.5.11

Happy

Λίγο πριν φύγω από την Αθήνα, οι μέρες περνάνε πολύ ευχάριστα! Κάνω πράγματα που δεν είχα ξανακάνει, συναντώ φίλους, τρώω πολύ όμορφα φαγητά κι έχω κάποια που μ' αγαπάει πραγματικα. Περνάω καλά, γαμώτο. Λίγο ακόμα και το μυαλό θα ξεθολώσει. Ο τροχός άρχισε να γυρνάει. Θα ξανανέβω επάνω. :-)

3.5.11

Μόνο κάποιος που σε έκανε να γελάσεις τόσο πολύ...


Μόνο κάποιος που σε έκανε να γελάσεις τόσο πολύ, μπορεί να σε κάνει να κλάψεις και τόσο πολύ. Μόνο αυτός κατάφερνε να μας δείξει ποιοι πραγματικά είμαστε. Ένας λαός που τρέχει και δεν προλαβαίνει. Που με τα λίγα προσπαθεί να κάνει πολλά. Που αποτυχαίνει, αλλά επιβιώνει. Που πικραίνεται από τους ανθρώπους, αλλά συνεχίζει να τους αγαπάει.

Αν ο Αριστοφάνης ζούσε σήμερα, θα ονομάζονταν Θανάσης Βέγγος. Θυμάμαι που κάποτε οι γονείς μου πήγαν με την συχωρεμένη θεία μου την Χριστίνα στο Δελφινάριο για να τον δουν. Καθώς έβγαιναν από το θέατρο, μετά το τέλος της παράστασης, η θεία μου τον είδε και άρχιζε να φωνάζει "Κύριε Βέγγοοοο, Κύριε Βέγγοοο" και έτρεξε καταπάνω του. Ο Βέγγος έκανε ότι και στις ταινίες του. Άρχισε να τρέχει κι αυτός. Δεν ήμουν εκεί, αλλά την σκηνή την φέρνω στο μυαλό μου. Και γελάω πολύ.

Καλή ανάπαυση, Θανάση Βέγγο. Εκεί που πας, δεν θα χρειαστεί να τρέχεις πια. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε να τρέχουμε, αλλά δεν θα μας πειράζει πια, γιατί θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ταινίες σου και θα γελάμε. Γιατί μέσα από τις ταινίες σου, βλέπουμε την ίδια μας την ζωή. Μόλις χθες, ο φίλος μου ο Άρης, όταν του είπα με τι ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό, γέλασε και είπε "Βέγγος. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης".

Σε ευχαριστούμε για όλα, μα όλα, από τα βάθη της καρδιάς μας!