26.4.11

Gagarin

Το μνημείο του Γιούρι Γκαγκάριν, του οποίου τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο Λονδίνο στις 14 Ιουλίου, όπως παρουσιάστηκε στο Πανρωσικό Εκθεσιακό Κέντρο στην Μόσχα.

Οι υποκριτές της αθεΐας και της θρησκείας

Χριστός Ανέστη! Τις προηγούμενες μέρες διάβαζα δεξιά κι αριστερά, διάφορα για το Πάσχα και την Ανάσταση. Προσωπικά, αναζητώ και ψάχνομαι. Δεν μπορώ να πω πως είμαι καλός Χριστιανός. Ακόμα δεν έχω απορρίψει ολοκληρωτικά την θρησκεία, αλλά σέβομαι αυτούς που πιστεύουν, αν και οι χριστοπαναγίες μου ξεφεύγουν πολλές φορές.

Θεωρώ όμως υποκρισία από κάποιους να κράζουν την Ανάσταση και το Πάσχα, αλλά να ωφελούνται εξαιτίας αυτού. Αν είσαι μάγκας, μην φας αρνί, μην δεχτείς το δώρο του Πάσχα από την δουλεία σου, να πας να δουλέψεις την μέρα της αργίας και κράξε όσο γουστάρεις.

Μέχρι τώρα στην ζωή μου γνώρισα έναν τέτοιο τύπο. Παρότι παπαδάκι μέχρι τα 14 του, απόρριψε την θρησκεία. Φέτος, το κατάστημα του ήταν ανοικτό όλες τις μέρες της Μεγάλης Βδομάδας, δεν νήστεψε, την ημέρα του Πάσχα έφαγε κοτόπουλο και την επομένη μπακαλιάρο, γιατί αυτό ήθελε να φάει εκείνη την μέρα. Την ώρα της Ανάστασης, σιδέρωνε τα ρούχα του. Είτε είναι σωστός, είτε λάθος, ακολούθησε και στήριξε την προσωπική του επιλογή και έτσι πρέπει να γίνεται.

Υ.Γ. Ας μην πω καλύτερα για κάποιους αβάφτιστους που το παίζουν Ορθοδοξία ή θάνατος, γιατί η μπόχα τους δεν ξεπλένεται, ούτε με τον Ιορδάνη...

17.4.11

Εισητήριο #4



Δυστυχώς λίγο μετά από τον Μανώλη Ρασούλη, έφυγε και η φωνή των τραγουδιών του, ο Νίκος Παπάζογλου. Έψαξα και βρήκα δύο εισιτήρια από τις συναυλίες του στο Κατράκειο. Όμορφες καλοκαιρινές νύχτες από παλιά... Καλό σου ταξίδι.

Busy mind

Not a single day passed, without thinking of you. The heart has reasons that reason does not understand. I really miss you. "Σ' αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω..."