20.10.08

Το godimitris.gr παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο!


Για τον Δημήτρη είχα γράψει παλιότερα εδώ. Σήμερα έλαβα από τον Δημήτρη mail που με ενημέρωνε για την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του! Και αντιγράφω από το godimitris το δελτίο τύπου γι αυτήν την παρουσίαση:

Το πρώτο βιβλίο μιας σειράς ταξιδιωτικών εμπειριών του δημοσιογράφου Δημήτρη Παρούση (www.godimitris.gr) που πραγματοποιεί εδώ και 930 μέρες το γύρο του κόσμου παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 στις 6.45 το απόγευμα, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23 (απέναντι από την ΕΣΗΕΑ).

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πάρε ένα σάκο κι έλα!», από τις εκδόσεις «Λαγουδέρα», είναι αφιερωμένο στην Κούβα.

Το βιβλίο προλογίζουν:
- Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης

- Ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Γιώργος Ταμπακόπουλος

- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Δημήτρης Μεσσίνης

- Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος
- Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης


Στο βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια αυθόρμητης καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Κούβα, μέσα από τη ματιά ενός δημοσιογράφου - ταξιδευτή και των συναισθημάτων του όπως τα έζησε στην περιπλάνησή του στην Κούβα. Παράλληλα δίνονται οι βασικότερες και πλέον χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θελήσει να ταξιδέψει στο νησί του Κάστρο.
Επίσης στο βιβλίο περιλαμβάνεται η έρευνα για την καταγραφή του ελληνικού στοιχείου και των Ελλήνων που ζουν στην Κούβα.
Πρόκειται για μια εκδοτική προσπάθεια που συνδυάζει τον παλιό και τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας. Από τη μία τα κείμενα και από την άλλη η αμεσότητα του Ίντερνετ. Ένας αμφίδρομος τρόπος ενημέρωσης και ανάγνωσης. Ο αναγνώστης που θα ήθελε περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να τις δει στο www.godimitris.gr . Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί με τον Δημήτρη ή ακόμα και να ταξιδέψει μαζί του και να αποτελέσει τον «πρωταγωνιστή» στο επόμενο βιβλίο ή στην επόμενη ιστορία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 3 ιστορίες του βιβλίου σε βίντεο (4 λεπτών) ρεπορτάζ - ντοκιμαντέρ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.godimitris.gr (το περιεχόμενό της είναι μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες) και στην ιστοσελίδα www.lagoudera.com.gr
Για άμεση επικοινωνία μπορείτε να καλέσετε στο 6973535011 (Δημήτρης Παρούσης) 6937303808 (Νίκος Ιορδανίδης, εκδότης) ή στο e-mail: godimitris@gmail.com

3.10.08

Aramateix live in Athens!

Αντιγράφω από to site της Penya Barcelonista d´Atenes..... Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 22.00 στο Mike's Irish Bar (Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι) θα είναι κοντά μας οι Aramateix για μια γνήσια βραδιά καταλανικού ska!
Οι Aramateix (ara mateix σημαίνει "εδώ και τώρα" στα καταλανικά) δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 με επικεφαλής τον Fransesc Ribera "Titot" ο οποίος μέχρι μερικούς μήνες πριν ήταν ο τραγουδιστής των μεγάλων Brams που μεσουρανούσαν στο καταλανικό ροκ των 90's αλλά διαλύθηκαν το 2004. Ο Titot, ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στη μουσική (αλλά και στο θέατρο), συμμετέχει ταυτόχρονα σε πολλές μπάντες όπως οι Mesclat και οι Dijous Paella ενώ κάνει και την κοινωνικό-πολιτική του σάτυρα ως "Josep Maria Cantimplora".
Ο Titot είναι πασίγνωστος στη Καταλωνία σαν ένας γερόλυκος του καταλανικού ρόκ που δε διστάζει ποτέ να εκφράσει τις αντιλήψεις του για την ανεξαρτησία των Paisos Catalans (καταλανικών χωρών) και τις προοδευτικές του ιδέες, όχι μόνο μέσω των στίχων αλλά και σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση, τον τύπο και το ραδιόφωνο.
Η μουσική των Aramateix είναι ένα κράμα από rock, ska, punk, reggae και καταλανικό folk. Οι ηλεκτρικές κιθάρες , τα ντραμς και το μπάσο συνοδεύονται από τέσσερα διαφορετικού είδους πνευστά, μεταξύ των οποίων βέβαια ξεχωρίζει η gralla, το παραδοσιακό καταλανικό πνευστό.
Ως τώρα έχουν βγάλει 3 albums (Aramateix, Energia Aborigen και 25 d'abril) ενώ ένα ακόμα θα κυκλοφορήσει 3 μέρες πριν τη συναυλία στην Αθηνά... Κάτι που σημαίνει ότι θα κάνουν στην συναυλία μας τη παρουσίαση του νέου τους δίσκου!
Support θα είναι ένα ελληνικό συγκρότημα, οι ΔΕΝ, με το μέλος της Penya Βασίλη Χαρδαλιά στα πλήκτρα!
Η τιμή εισόδου (χωρίς ποτό) είναι στα 6 ευρώ.