21.12.12

Behrakis rules



Μεγάλος φωτογράφος! Δύο φωτογραφίες του είναι μέσα στις καλύτερες του Reuters για το 2012. Μακάρι να μπορούσα να γίνω τόσο καλός, όσο κι αυτός...

Back

  Ξέρω, πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ. Μου το γράψατε πολλοί στο facebook. Τι να πω για δικαιολογία; Πως τεμπέλιασα; Πως μπήκα στο λούκι της καθημερινότητας; Ότι και να πω, δεν έχει και πολύ σημασία. Είμαι εδώ πάλι!
  Λοιπόν. Με την δουλειά, όλα κομπλέ. Ούτε καλά, ούτε άσχημα. Το σημαντικό είναι πως πληρώνουν στην ώρα τους. Έχει και μαλάκες εκεί μέσα, αλλά τι να γίνει; Τους αγνοώ, όσο μπορώ και περιμένω την ώρα που θα την κάνω. Ο σκοπός που ήρθα εδώ είναι η δουλειά και αυτό έχει σημασία πάνω απ' όλα για μένα.
  Αλλά επειδή πρέπει και να ζεις, κι όχι μόνο να δουλεύεις, προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες. Νομίζω πως εδώ είναι πιο βαρετά από την Ελλάδα. Ίσως επειδή δεν έχω και πολλούς φίλους εδώ. Αυτό είναι το τίμημα. Λοιπόν, βρήκα στο ίντερνετ μιά ομάδα από φωτογράφους που μαζεύονται και κάνουν φωτογραφήσεις μαζί. Αύριο το πρωί θα πάω στην πρώτη μου συνάντηση. Καιρός να ξε-αραχνιάσει η μηχανή μου. Θα πάμε στο South Bank, που τώρα έχει πανυγηράκι για τα Χριστούγεννα. Η διοργανώτρια του γκρουπ είναι επαγγελματίας φωτογράφος και ελπίζω να μάθω πραγματάκια.
  Μετά έχει Μπάρσα. Βλέπω αρκετούς αγώνες στην Πένια όταν δεν δουλεύω και σιγά-σιγά γνωρίζομαι με αρκετούς. Δεν παίζει βέβαια αυτό που γίνεται στην Πένια μας στην Αθήνα. Μπαλίτσα μάγκες και πούλο είναι η φάση. Αλλά για μένα είναι αρκετό. Και λέγοντας για Πένια, αρχίζω τις μεταφράσεις από κείμενα του συλλόγου, στα ελληνικά για να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας.
  Όλα κομπλέ λοιπόν. Ισπανικά, φωτογραφία, μεταφράσεις και; Και διατροφή και κόψιμο το κάπνισμα σταδιακά, εδώ και λίγες μέρες. Τελικά η Αγγλία μου κάνει καλό;

4.12.12

Περιμένοντας την Πέμπτη

 Είμαι εντελώς άφραγκος αυτή τη φορά. Περιμένω την Πέμπτη για να πληρωθώ. Έχω λίγο φαγητό στο σπίτι και McDiatrofi τσάμπα σήμερα και αύριο. Αλλά δεν με πειράζει. Νομίζω πως συνήθισα σε αυτήν την κατάσταση. Πιστεύω πως από την Πέμπτη και μετά τα πράγματα θα στρώσουν και θα μπω σε έναν ρυθμό.
 Χθες είχα ρεπό και άραξα σπίτι. Αποφάσισα να τελειώσω τα Ισπανικά. Να πάω για το δεύτερο πτυχίο. Μπορώ να εξασκήσω την γλώσσα στην δουλειά, βρήκα και ένα online course και έκανα και το πρώτο μάθημα. Χρόνος υπάρχει αφού δουλειά πιάνω μετά τις πέντε το απόγευμα. Θα τα καταφέρω νομίζω.
 Χθες κατέβασα και το άλμπουμ της Nalyssa Green. Πολύ καλό μου φάνηκε. Αλλά σαν και αυτό των Στίχοιμα δεν είναι. Έπος. Πρέπει να το έχω ακούσει πάνω από πενήντα φορές τις τελευταίες μέρες. Διατηρώ την υπομονή μου και συνεχίζω.