30.11.07

Τα ευχάριστα νέα!

Σήμερα διάβασα αυτό:

Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δέντρα φυτεύτηκαν το 2007 σε όλο τον κόσμο για την αποκατάσταση οικοσυστημάτων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP).
Πρώτες σε δενδροφύτευση ήταν φέτος η Αιθιοπία και το Μεξικό.
Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η διεθνής κοινότητα έχει αρχίσει να παίρνει σοβαρά την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, δήλ
ωσε ο επικεφαλής του UNEP Αχίμ Στάινερ από την έδρα του οργανισμού στο Ναϊρόμπι. Τα δέντρα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, το κυριότερο αέριο του θερμοκηπίου.
[...]Το UNEP επισημαίνει ότι η παγκόσμια προσπάθεια ξεκίνησε με το «Κίνημα της Πράσινης Ζώνης», το μεγαλύτερο πρόγραμμα δενδροφύτευσης στην Αφρική, για το οποίο η εμπνευστής του, η Κενυάτισσα οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι, τιμήθηκ
ε το 2004 με το Νόμπελ Ειρήνης. Το Κίνημα φύτεψε φέτος 4,7 εκατ. δέντρα, διπλάσια από ό,τι προέβλεπε αρχικά.

πηγή:in.gr

Και αυτό:

For 25 years Peter Garrett was the frontman of Midnight Oil, an Australian rock band known for its raucously loud music and protest songs about social and environmental issues. Then the bald 6ft 6in singer hung up his microphone, disbanded the group and exchanged his rock star clothes for the sombre suits of a politician.
After a meteoric rise through the ranks of Australia's Labor party, he was yesterday named environment minister in the newly elected government. The 54-year-old said he was "excited and humbled" by the opportunity.

πηγή:guardian.co.uk

Δύο θετικότατα νέα για να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία που οδηγεί στην καταστροφή. Ας φυτέψουμε όλοι από ένα δέντρο και ας ψηφίσουμε πολιτικούς σαν τον Peter που μέλημα τους θα είναι η σωτηρία του πλανήτη και όχι η τσέπη τους -φαντάζομαι πως ο Peter έχει λύσει το πρόβλημα της τσέπης εδώ και καιρό...

28.11.07

Η αποστολή sms απέτυχε

Σήμερα το μεσημέρι, πηγαίνοντας για δουλεία (με έναν ταρίφα που αφού μου πάσαρε μια κάρτα του, με έπρηξε για τους όρους μεταφοράς σε επαρχιακές πόλεις σε περίπτωση που τον χρειαζόμουν) είχα στο μυαλό μου να αγοράσω μια κάρτα ανανέωσης χρόνου για το κινητό μου. Την προηγούμενη μέρα είχα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία της vodafone που σου επεκτείνει το υπόλοιπο σου κατά 2 ή 5 αφρό (με το αζημίωτο πάντα).

Στον ψιλικατζή αγόρασα τα πάντα εκτός από κάρτα (σιγά μην το θυμόμουν). Το απογευματάκι ανταλλάξαμε 2-3 μηνύματα με την Χριστίνα και ήμουν έτοιμος να στείλω το τελευταίο (παραπονιάρικο και ψιλό-οργισμένο) μήνυμα μου. Το μήνυμα δεν πήγαινε πουθενά. Παίρνω να ακούσω το υπόλοιπο και μου έχει μείνει 1 μόνο αφρολεπτό. Παίρνω την υπηρεσία επέκτασης υπολοίπου, αλλά δεν... (πρέπει να ανανεώσεις μια φορά για να το ξανακάνουν! Τι; Για χαζούς τους περάσατε;) . Σκέφτομαι πως σε μία μικρή Lacta που έχω αγοράσει, έχει 5 sms δώρο.

Ανοίγω την συσκευασία και περνάω τον κωδικό. Σκάει το μήνυμα επιβεβαίωσης που λέει "προς vodafone" (καταραμένη Q) . Δοκιμάζω πάλι να στείλω το μήνυμα αλλά τελικά αλήθεια έλεγε η βόντα!

Σκέφτομαι την ύστατη λύση. Το vodafone pointmania! Λες να έχω συμπληρώσει 300 πόντους (κάθε αφρό στην βόντα σου δίνει έναν πόντο, 300 πόντοι=16 αφρό ομιλίας); Παίρνω τηλέφωνο, πατάω βιαστικά το 3 και βάζω τον τετραψήφιο κωδικό μου. Περιμένω την απάντηση.

"Το σύνολο των πόντων σας που έχει καταγραφεί έως και μια εβδομάδα πριν είναι......299!"

Φτού σου, ρε καταραμένο! Ούτε 280,ούτε 301! Το πετάς ή όχι από το παράθυρο το κινητό το τιμημένο; Σκέψου αυτό το μήνυμα να σε έσωζε από τον θάνατο!

Τέλος πάντων! Τελικά αυτό το μήνυμα δεν ήταν γραφτό να αποσταλεί. Το βράδυ που επέστρεψα σπίτι, η Χριστίνα είχε πέσει για ύπνο και το κινητό της ήταν κλειστό. Τα παράπονα (η ψιλό-οργή εξαφανίστηκε) μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο το πρωί.

Επιτέλους αρχή

Ψάχνω επιτέλους μια αρχή να κάνω,
βαρέθηκα να κάνω πίσω,
έδαφος κουράστηκα να χάνω,
το χαμένο χρόνο θέλω να κερδίσω.

και έτσι από αύριο το πρωί αρχίζει η αλλαγή,
τέρμα οι δισταγμοί,
το πήρα απόφαση,
αλλάζω ρότα,εσύ;


τέλος στο πολύ ποτό,
τέλος στο πολύ φαΐ,
τέλος στα πολλά-πολλά και τέλος πάντων σε ότι με ενοχλεί,

τέρμα, τέρμα, τέρμα, τέρμα.

Λίγη επιτέλους αρχή!

24.11.07

Τι θέλετε επιτέλους από την ζωή μας;


Η ερώτηση αυτή έχει τεθεί εδώ και αιώνες ίσως. Τι θέλουν οι γυναίκες από την ζωή μας τελικά; Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ευτυχισμένες και ικανοποιημένες; Ο Fallen Angel έχει αναπτύξει μια δική του άποψη που την αποδέχονται πολλοί. Κάποιος άλλος είχε πει πως οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο πιο πολύ τις φτύνεις, τόσο πιο πολύ κολλάνε.

Συζητούσα με ένα φίλο πριν μερικές μέρες και καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα: Όταν ζητάς κάτι, τις πιέζεις, όταν δεν ζητάς τίποτα είσαι αδιάφορος. Όταν εξαφανίζεσαι μια σε ψάχνουν σαν μανιακές, μια σε γράφουν ολοκληρωτικά. Όταν θέλουν να σου πουν κάτι στο λένε μέσω Λαμίας και με κουίζ. Γενικά η συμπεριφορά των γυναικών είναι λίγο ανισόρροπη. Ο φίλος λέει ότι είναι όλες τους τρελές και αχάριστες και πως γεννήθηκαν για να μας βασανίζουν!

Όλα μοιάζουν σαν μια μάχη ενώ δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Υποτίθεται ότι μια γυναίκα και ένας άντρας αλληλοσυμπληρώνονται, δεν αλληλοσφάζονται. Στον κόσμο των αντρών που η αδρεναλίνη περισσεύει υπάρχουν πολλοί μαλάκες για να τσακωθείς μαζί τους και για να τους κρατάς μούτρα (ή να τους σπάσεις τα μούτρα). Νομίζω πως από τις γυναίκες, που είναι και πιο συναισθηματικές, θα πρέπει να λαμβάνουμε την ηρεμία μετά από μια δύσκολη μέρα στον καθημερινό κόσμο της απληστίας και της μαλακίας που ζούμε. Γίνεται αυτό;

18.11.07

Το κέρδος πάνω απ' όλα;

Διαβάζω προχθές πως συνεργείο της τουρκικής δασικής υπηρεσίας προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές σε εκκλησία της Χάλκης, που χρονολογείτε από τα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ αν δεν έπεφταν τηλέφωνα από το Πατριαρχείο, θα το γκρέμιζαν εντελώς.
Σήμερα εγκαινιάστηκε ο φυσικός αγωγός Ελλάδας-Τουρκίας με αυστηρό μήνυμα Καραμανλή.

"Η Ελλάδα στηρίζει και εξακολουθεί να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αρκεί η χώρα να κάνει τα βήματα που απαιτούνται."

Έτρεμε ο Ερντογάν από τον φόβο του! Γιατί ρε αυστηρέ δεν πήρες τον κουμπάρο σου από το χέρι και να τον πας παρακάτω στην Κομοτηνή και να γκρεμίσετε μαζί ένα τζαμί που βρίσκεται σε "δασική" έκταση όπως η εκκλησία μας στην Χάλκη;
Ή αν δεν ήθελες να είσαι τόσο αυστηρός, γιατί δεν ανέβαλες τα εγκαίνια του αγωγού, μέχρι να αποκατασταθούν (αν μπορεί να γίνει αυτό) οι ζημιές στην εκκλησία μας; Αναφέρθηκες στην ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκε το έργο του αγωγού. Πόσο θα τους έπαιρνε να αποκαταστήσουν ένα εκκλησάκι;

Δεν είμαι φαν της εκκλησίας, αλλά μου την σπάει να μας φτύνουν και εμείς να κοιτάμε στον ουρανό αν βρέχει. Τελικά το κέρδος είναι πάνω και από την αξιοπρέπεια μας;

13.11.07

Ποντιακό κι όμως αληθινό!

Η βάφτιση στο Λαύριο, το γλέντι στον Ασπρόπυργο! Τι άλλο θα ακούσω στην ζωή μου; Κι όλα αυτά γιατί ο γονέας (θείος ενός συναδέλφου εκ Πόντου) δεν έβρισκε την ημερομηνία που ήθελε εκκλησία με το παλαιό ημερολόγιο στον Ασπρόπυργο (που μένει το μισό του σόι) για την βάφτιση, ούτε έβρισκε κέντρο που να χωράει 300 άτομα στο Λαύριο (που μένει ο ίδιος και το άλλο μισό του σόι) για το γλέντι!
Πάλι καλά που δεν έκανε την βάφτιση στην Παναγία Σουμελά και το γλέντι στην Σαμψούντα. Ήμαρτον!

7.11.07

Αστυνομία σκέψης


...πολιτικοί, €πιχειρηματίες, να σε φάνε προσπαθούν...

...μαλάκα δεν κατάλαβες πως δεν θα στην χαρίσουν...

...τα μαύρα πρόβατα ψάχνουν να στείλουν για σφαγή...

...και οι τύχες των πολλών στα χέρια των κακών...

...ποτέ δεν θα ξεχάσεις ποιος είναι τ' αφεντικό...

Μύγες

Έχουμε Νοέμβριο (Νοέμβριο δεν έχουμε;), κάνει ψοφόκρυο και βρέχει καρεκλοπόδαρα. Πώς γίνεται και έχουμε ακόμα μύγες μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει;

2.11.07

Ρατσιστές η απλά ηλίθιοι;

Σήμερα το πρωί ανέβηκα στη Αθήνα για μερικές δουλείες. Αφού τελείωσα, κατηφόρισα στην Ζήνωνος για να πάρω το λεωφορείο της επιστροφής. Αποφάσισα να αγοράσω χειμωνιάτικες παντούφλες και περίμενα κάποιον να εμφανιστεί στο μαγαζί που τις εντόπισα.
Ένας παππούς κατηφορίζει και μονολογεί πως γεμίσαμε με Αλβανούς και Ρώσους που έχουν πλαστές τηλεκάρτες και μας κλέβουν. Ο τύπος που έχει το μαγαζί με τις παντόφλες κατεβαίνει επιτέλους από το πατάρι (κακάκια κάναμε;) και τελειώνω με την αγορά.
Πηγαίνω στην στάση. Εκεί μια ξανθιά ηλικιωμένη και καλοντυμένη κυρία έρχεται και κάθεται μπροστά-μπροστά στην στάση. Ένας άλλος ηλικιωμένος με μαύρο σακάκι και γαλάζιο πουκάμισο αρχίζει το κράξιμο.
-"Στην σειρά σου, κυρά μου!"
Η "κυρά" του απαντάει με σπαστά ελληνικά πως δεν υπάρχει σειρά, όλοι απλώς στέκονται (για να μπούνε στο λεωφορείο ωσάν τα δαμάλια, μόλις ανοίξουν οι πόρτες, συμπληρώνω εγώ).
Ο τύπος τα παίρνει και φωνάζει πως "ήρθατε από την Ρωσία και νομίζετε πως θα σας φοβηθούμε;" ακολουθεί η κλασσική απάντηση "Είμαι από το Πόντο εγώ!" και μετά η κλασσική φοβέρα από τον παππού "Θα έρθει και ο καιρός σας!" ( Ο καιρός γαρ εγγύς που λέει και ο γνωστός).
Έρχεται το λεωφορείο, μπαίνουν όλοι μέσα σαν τα δαμάλια για να προλάβουν να κάτσουν στα καλύτερα θρονίσματα (θρόνισμα=θρόνος+κάθισμα, κοινώς οι καλές θέσεις στα λεωφορεία που προτιμούν τα δαμάλια) και τότε καταλαβαίνουμε πως ένα μπαζεράκι του λεωφορείου τα έχει φτύσει και κάνει ένα ηλίθιο μπιπ-μπιπ συνέχεια.
Μια κυρία λοιπόν αρχίζει και κράζει ένα Κινέζο που κουβαλάει διάφορα εμπορεύματα σε ένα καροτσάκι. Ο Κινέζος κοιτάει με απορία και δεν ξέρει γρι ελληνικά για να της απαντήσει. Ένας κουστουμάτος της εξηγεί την πηγή του μπιπ-μπιπ και τότε εκείνη χαμογελά και λέει "Α, από εκεί είναι; Καλά. Νόμιζα πως ήταν του Κινέζου και είχα εκνευριστεί."
Άρα του λεωφορείου το μπιπ-μπιπ δεν την πείραζε, αν ήταν όμως του Κινέζου την πείραζε. Και ρωτάω: Ρατσιστές ή απλά ηλίθιοι;

1.11.07

Το site του μήνα: Νοέμβριος 2007



Ο Paul McCartney ζει; Ή μήπως αντικαταστάθηκε όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1966 από κάποιον που του έμοιαζε; Τα εναπομείναντα μέλη του γκρουπ έβαλαν κρυμμένα στοιχεία στους δίσκους τους για τον θάνατο του Paul; 'Ολα τα στοιχεία για την (παλιά) θεωρία συνωμοσίας είναι συγκεντρωμένα εδώ!